Monday, November 30, 2015

یک معلم کُرد سقزی در ایران رتبه‌ی برتر کشوری را کسب کرد

جایزه‌ی هجدهمین برنامه‌ی "معلم پژوهنده" که از سوی وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود، به یک معلم کُردستانی به نام «وریا نوروزی» اهداء می‌شود.

این معلم کُرد در منطقه‌ی زیویه از توابع شهر صاحب مشغول تدریس در مقطع ابتدایی است.

اثر آقای نوروزی بهمراه ١٨ اثر دیگر توانسته بود عنوان برتر استان کُردستان را کسب و به جمع آثار کشوری راه یابد.

برای سال تحصیلی ٩٣ ــ ٩٤، یانزده اثر از استان کُردستان در برنامه‌ی معلم پژوهنده شرکت داشتند.

اجرای برنامه "معلم پژوهنده" به معلمان كمک می‌كند تا با بهره‌گیری از شيوه‌های پژوهشی، نسبت به شناخت مسائل و ابداع روش‌های نوين و موثر در جهت آموزش و يادگيری در كلاس درس، دقت و حساسيت بيشتری از خود نشان دهد.


Sunday, November 15, 2015

ضرب و شتم معلم ترک زبان، دانش آموز کرد را راهی بیمارستان کرد

بنا به گزارشات رسیده به وبلاگ خبری پەروەردەنیوز، روز چهارشنبه مورخه 19آبان
جاری، دانش آموزی به اسم دیار عبدالله نژادیان فرزند بهزاد از اهالی شهرک دیزج مرگور از توابع شهرستان ارومیه مورد ضرب و شتم یکی از دبیران مجتمع خیام دیزج قرار گرفت.
بر اساس اخبار رسیده به پرورده نیوز، معلم پس از عصبانی شدن از دیار، وی رابا لگد مورد ضرب و شتم قرار داده و تا اندازه ای وی را کتک می زند که آپاندیز دیار ترکیده است.
شاهد عینی می افزاید: بر اثر عوارض ناشی از این ضرب و شتم و ترکیدن آپاندیززیت  دیار، نامبرده راهی بیمارستان خمینی شهرستان ارومیه شده  و مورد عمل جراحی قرار گرفته است.
معلم نامبرده که "بیوتی" نام دارد ترک زبان بوده و ساکن شهرستان ارومیه می باشد.
پس از بروز واقع مذکور، دانش آموزان مجتمع و همکلاسیهای دیار از سوی مدیر این مجتمع "خورشید برنجکار" تهدید شده اند که در اثر بازگویی حادثه و نیز افشای این امر که پاره شدن آپاندیزیت دیار بر اثر ضرب و شتم دبیر مذکورد بوده است، از مدرسه اخراج خواهند شد.
لازم به توضیح است که علیرغم کرد زبان بودن مردمان منطقه مرگور، و دارا بودن نیروی انسانی تحصیل کرده فراوان، بیشتر معلمان و مسئولین دولتی این منطقه ترک زبان می باشند و هر ساله موارد مختلفی از این نوع در این منطقه رخ می دهد.

Sunday, November 8, 2015

آزادی با وثیقه و اخراج یک معلم کرد


«علی حسین پناهی» معلم کُرد دهگلانی، که شش روز پیش توسط نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر شده، با قید وثیقه سنگین و به طور موقت آزاد شده، اما همزمان از «آموزش و پروش» نیز اخراج شده است.

این معلم کُرد در روز دوشنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۴، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل پدرش در دهستان «قروچای» از توابع شهرستان دهگلان بازداشت و دیروز یک‌شنبه ۱۵ شهریورماه، با قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.

گفته شده این معلم کُرد به دستور وزارت اطلاعات پس از ۸ سال تدریس در مدارس سنندج و دهگلان، از آموزش و پرورش اخراج شده است.

«علی حسین پناهی» در روز جمعه هفته گذشته، در مسجد دهستان قروچای علیه مسوولان حکومتی صحبت کرده بود و از مردم خواسته بود که در برابر تبعیض مسوولان جمهوری اسلامی در مناطق کُردنشین ساکت نباشند که به دنبال آن روز دوشنبه ۹ شهریورماه، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل پدرش در دهستان قروچای از توابع شهرستان دهگلان دستگیر و به اداره اطلاعات قروه انتقال داده شد.

«علی حسین پناهی» فوق لیسانس و دبیر عربی و داری ۸ سال سابقه کار در آموزش و پرورش است. همچین او پیش‌تر به مدت ۴ سال دهیار دهستان قروچای بوده است.
منبع: کانون مدافعان حقوق بشر کردستان

ﺻﺪﻭﺭ ﺣﮑﻢ ۶ ﺳﺎﻝ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﮏ ﻣﻌﻠﻢ ﺑﻪ ﺍﺗﻬﺎﻡ ﺗﻮﻫﯿﻦ ﺑﻪ ﺭﻫﺒﺮ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ



« ﻋﻠﯽ ﺣﺴﯿﻦ ﭘﻨﺎﻫﯽ‏» ﻣﻌﻠﻢ ﺩﻫﮕﻼﻧﯽ، ﮐﻪ ﺭﻭﺯ ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ ۱۹ ﺷﻬﺮﯾﻮﺭﻣﺎﻩ، ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ،ﺩﺭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺷﻬﺮ ﺳﻨﻨﺪﺝ ﺑﻪ ﺗﺤﻤﻞ ﺷﺶ ﺳﺎﻝ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺷﺪ .

ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﻤﭙﯿﻦ ﺩﻓﺎﻉ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﺍﻧﯿﺎﻥ ﺳﯿﺎﺳﯽ ﻭ ﻣﺪﻧﯽ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﮐﺎﻧﻮﻥ ﻣﺪﺍﻓﻌﺎﻥ ﺣﻘﻮﻕ ﺑﺸﺮ ﮐﺮﺩﺳﺘﺎﻥ، ﺍﯾﻦ ﻣﻌﻠﻢ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺻﺤﺒﺖ، ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺩﻫﮕﻼﻥ ﻭ ﻣﺴﺠﺪ ﺩﻫﺴﺘﺎﻥ ﻗﺮﻭﭼﺎﯼ ﻋﻠﯿﻪ ﻣﺴﻮﻭﻻﻥ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﻡ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﺑﻮﺩ “ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺗﺒﻌﯿﺾ ﻣﺴﻮﻭﻻﻥ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮐُﺮﺩﻧﺸﯿﻦ ” ﺳﺎﮐﺖ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺻﺤﺒﺖ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ ۹ ﺷﻬﺮﯾﻮﺭﻣﺎﻩ ۱۳۹۴، ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ‏«ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ‏» ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﭘﺪﺭﯼ ﺧﻮﺩ ﻭﺍﻗﻊ ﺩﺭ ﺩﻫﺴﺘﺎﻥ ‏«ﻗﺮﻭﭼﺎﯼ ‏» ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ ﺷﺪ .

ﺁﻗﺎﯼ ﺣﺴﯿﻦ ﭘﻨﺎﻫﯽ ﺩﺭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺳﻨﻨﺪﺝ ﺑﻪ ﺍﺗﻬﺎﻡ ﺗﻮﻫﯿﻦ ﺑﻪ ﻋﻠﯽ ﺧﺎﻣﻨەﺍﯼ ﺭﻫﺒﺮ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺑﺎ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﺣﺰﺍﺏ ﮐﺮﺩ ﺑﻪ ۶ ﺳﺎﻝ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .

ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﻦ ﻣﻌﻠﻢ ﮐُﺮﺩ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﭘﺲ ﺍﺯ ۸ ﺳﺎﻝ ﺗﺪﺭﯾﺲ ﺩﺭ ﻣﺪﺍﺭﺱ ‏« ﺳﻨﻨﺪﺝ‏» ﻭ ‏« ﺩﻫﮕﻼﻥ ‏» ، ﺍﺯ ‏«ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻭ

ﭘﺮﻭﺭﺵ ‏» ﺍﺧﺮﺍﺝ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ‏« ﻋﻠﯽ ﺣﺴﯿﻦ ﭘﻨﺎﻫﯽ ‏» ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺪﺭﮎ ﻓﻮﻕ ﻟﯿﺴﺎﻧﺲ، ﺩﺑﯿﺮ ﻋﺮﺑﯽ ﻭﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺩﺍﺭﺍﯼ ۸ ﺳﺎﻝ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﮐﺎﺭ ﺩﺭ ‏« ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺵ ‏» ﺍﺳﺖ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﻭ ﭘﯿﺶ ﺗﺮ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ۴ ﺳﺎﻝ ﺩﻫﯿﺎﺭ ﺩﻫﺴﺘﺎﻥ ‏«ﻗﺮﻭﭼﺎﯼ ‏» ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.



Tuesday, November 3, 2015

آزار جنسی دانش آموز ۱۲ ساله، راننده سرویس را روانه زندان کرد

آزار جنسی دانش آموز ۱۲ ساله، راننده سرویس را روانه زندان کردطبق گزارش «جام جم» شنبه گذشته پدر و مادر این پسر۱۲ ساله به پلیس در شمال تهران اعلام کردند که راننده جوان خودرو پراید سرویس مدرسه، در مسیر بازگشت از مدرسه فرزندشان را مورد آزاد جنسی قرار داده است.



اننده ۲۷ ساله سرویس مدرسه با دستور بازپرس دادسرای امور جنایی به اتهام آزاد جنسی یک پسر ۱۲ ساله بازداشت شد.


طبق شکایت آن‌ها به پلیس این پسر ۱۲ ساله چند روزی گوشه گیر بوده و از رفتن به مدرسه وحشت داشته تا اینکه با پی‌گیری پدر و مادرش مشخص می شود که راننده جوان سرویس مدرسه چند روز پیشتر در مسیر بازگشت او را آزار داده است.

پس از بازداشت راننده توسط دادسرای امور جنایی مشخص می شود که در روز حادثه هنگام بازگشت از مدرسه این پسر نوجوان را به بهانه خرید به مرکز شهر می برد و پس از چرخیدن در خیابان‌ها او را در خودرو آزار می دهد و سپس از پسر ۱۲ ساله می خواهد تا موضوع را پنهان کند.

راننده سرویس در هنگام تحقیقات موضوع آزار پسر ۱۲ ساله را تکذیب کرده و گفته که از پنج سال پیش به عنوان سرویس مدرسه کار می‌کند و اظهارات این کودک دروغ است.

همزمان طبق گزارش جام جم مدیر مدرسه با ارسال نامه‌ای به بازپرس پرونده از اخراج راننده سرویس خبر داده است.

با اظهارات راننده جوان او با دستور بازپرس شعبه ششم دادسرای امور جنایی بازداشت شده و در اختیار کارآگاهان پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفته است.

پلیس از خانواده ها خواسته است در انتخاب سرویس مدرسه از راننده های مورد اعتماد استفاده کنند و هرگونه تغییر رفتار فرزندان خود را جدی بگیرند. همچنین به آنها آموزش‌دهند در صورتی که قربانی جرایم سیاه شده اند موضوع را به والدین خود اطلاع دهند.


بازماندن دویست دانش آموز کلاس اول از مدرسه

محرومیت این تعداد از کودکان کُرد بنابه گفته‌ی معاون آموزش و پرورش استان کُردستان به دلیل فعالیت در مشاغل کاذب می‌باشد.


نزدیک به ٢٠٠ کلاس اولی از مدارس استان کُردستان بازمانده‌اندبه گزارش رسیده به آژانس خبررسانی کُردپا، هم‌اکنون ١٩٨ کودک ٥ سال به بالا در شهرها و روستاهای استان کُردستان از خواندن و نوشتن محروم گشته‌اند.

صدیقه عبدالهی به خبرنگار ایرنا گفته است: طی سال تحصیل جدید، ٣٩١ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل شناسایی و ١٩٣ نفر جذب آموزشگاه شدند.

آمارهای فوق طبق اظهارات معاون آموزش و پرورش استان کُردستان شامل متولدین ٨٩ و ٩٠ شمسی نمی‌باشد.

این مقام آموزشی درباره چگونگی جذب کودکان و نوع آموزشگاه‌ها اشاره‌ای نکرده اما از نمود بیشتر ترک تحصیل دختران مقطع متوسطه در روستاها خبر داد.

در ادامه گزارش صدیقه عبدالهی به جلسه شورای آموزش و پرورش استان کردستان عنوان شد که تنها در شهرستان سنندج ١٦٠ کودک خیابانی وجود دارند که در فهرست ارائه‌ی شده‌ی بازماندگان از تحصیل قرار ندارند.

درحالی بیشترین کودکان بازمانده از تحصیل مربوط به شهرهای بانه و مریوان با ٤٩ و ٤٨ نفر است که این دو شهر از نظر منابع اقتصادی در وضعیت بهتری نسبت به شهرهای دیگر استان کردستان قرار دارند.

طبق آمارهای نیمه‌رسمی، هزینه‌ی تحصیل یک دانش‌آموز منجمله خرید کتاب، دفتر، نوشتافزار، کیف، کفش و لباس فرم مدرسه و کرایه سرویس مدرسه بالغ بر یک میلیون تومان برآورد شده است.