Friday, December 12, 2014

معلمان حق التدریسی در پیچ و خم زندگی



معلمان حق التدریسی در پیچ و خم زندگی


مشکلات معیشتی و حقوق و دستمزد کم معلمان همواره گلایه های آنها را به همراه داشته است.این قشر از جامعه که نقش مهمی در تعلیم و تربیت فرزندان کشور دارند همواره با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می کنند که باعث می شود روی کار آنها تاثیر گذار باشد. در این میان معلمان حق التدریسی بیشتر در این مشکلات دست و پا می زنند. شفاف نیوز: مشکلات معیشتی و حقوق و دستمزد کم معلمان همواره گلایه های آنها را به همراه داشته است.این قشر از جامعه که نقش مهمی در تعلیم و تربیت فرزندان کشور دارند همواره با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می کنند که باعث می شود روی کار آنها تاثیر گذار باشد.


در این میان معلمان حق التدریسی بیشتر در این مشکلات دست و پا می زنند.


معلم حق التدریس به معلمی اطلاق می شود که توانایی علمی و عملی تدریس را داشته باشد و به صورت پاره وقت در آموزشگاههای دولتی وزارت آموزش و پرورش تدریس نماید و حقوقش را از محل منابع وزارت آموزش و پرورش دریافت نماید و دارای کدپرسنلی و ابلاغ رایانه ای باشد.


به گفته یکی از این معلمان حق التدریس که در یکی از روستاهای اطراف تهران تدریس می کند: حقوق این معلمان یک سوم معلمان رسمی و پیمانی بوده و شرایط کاریشان سه برابر سخت تر از معلمان رسمی و پیمانی است و به جز این حقوق اندک از هرگونه امتیازات و امکانات و تسهیلاتی محروم اند.


این معلم به شفاف می گوید: الان دقیقا نزدیک به 6 ماه است که من و همکارانم حقوقی دریافت نکرده ایم و درراه رضای خدا کار می کنیم!


گفتنی است، معلمان حق التدریسی که پس از قبولی در دو آزمون ( کتبی – عملی ) و اخذ صلاحیت از گزینش و گذراندن دوره های تخصصی مربوط به رشته ی تدریس شان به آموزش و پرورش راه میابند، با همه مشکلات و مصائب می سازند تا به کشور و فرزندانش خدمت کنند اما این خدمت با بی مهری های فراوانی از سوی مسئولین آموزش و پرورش مواجه است و شاید برای همین است که هر از چند گاهی خبر تجمع اعتراضی این معلمان روی خط رسانه ها می رود.


آخرین تجمع اعتراضی حق التدریسی ها


به عنوان مثال، سوم تیر ماه بود که جمعی از معلمان حق‌التدریس با تجمع مقابل مجلس شورای سلامی خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.


تجمع‌کنندگان اجرای قانون استخدامی مربیان حق‌التدریس مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای را مهم‌ترین مطالبه خود عنوان کردند.


مربیان حق‌التدریس پیش از این نیز بارها با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی از مجلس و نمایندگان پیگیری وضعیت استخدامی و حقوقی خود را خواستار شده بودند.


پرداخت حق‌التدريس معلمان آغاز می شود


با این حال اما با وجود برگزاری این تجمع ها و قول مجلس و دولت به این معلمان نه از حقوق خبری هست و نه از استخدام هر چند که به تازگی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از پرداخت معوقه های این معلمان خبر داده و گفته: حق‌التدریس معوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد معلمان به زودی(از 18 آذر ماه) به حساب آنان واریز می‌شود.


اسفندیار چهاربند افزوده: بخشی از حق‌التدریس سه ماه اول سال تحصیلی (مهر- آبان- آذر)‌ معلمان نیز تا اول دی پرداخت خواهد شد.


با این حال اما پرداخت این حقوق اندک تنها پرداخت حق این معلمان است و هنوز هم در کار آنها گشایشی حاصل نشده است.


این در حالی است که اوایل شهریور ماه، کلیات طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزش یارانه نهضت سوادآموزی در مجلس به رای گذاشته شد و نمایندگان با 109رای موافق 74رای مخالف و 19 رای ممتنع از مجموع 219 نماینده در صحن با تصویب آن مخالفت کردند.


ماده واحده این طرح تصریح می‌کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش دبستانی و نیروهای خریدخدمت آموزشی را که در اولویت استخدام قرار دارند منحصرا و بدون رعایت ماده 8این قانون تا زمان اجرای قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعین تکلیف معلمین حق التدریس و آموزش یاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش به کار گیرد.


هم چنین در تبصره ماده واحده این طرح تصریح شده بود بار مالی ناشی از این امر از محل تامین کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تامین خواهد شد.


با این تفاسیر مشکلات این معلمان هنوز به قوت خود باقی است و باید از آموزش و پرورش پرسید چه وقت قرار است به مشکلات این معلمان رسیدگی کند.!


منبع: ایران پرس نیوز

Sunday, December 7, 2014

حبس یک معلم در سنندج و بی‌خبری از بازداشت شهروند ٥٢ ساله در مریوان



به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، دادگاه انقلاب سنندج روز پنج‌شنبه‌ی گذشته با ارسال پیامک تلفن همراه، مختار اسدی از فعالین صنفی کُردستان را به بخش اجرای احکام احضار کرد.

این معلم کُرد که دارای همسر و سه فرزند می‌باشد جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری فراخوانده شده است.

چند سال قبل شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، مختار اسدی از اعضای صنفی معلمان استان کُردستان را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" برایش حکم یک سال حبس صادر کرده بود.







مختار اسدی از فعالین صنفی کُردستان

گزارش ارسالی حاکی از آن است که وی پس از ٤٤ روز انفرادی و ٢٢ روزحبس دو نفره تا سه نفره با قید وثیقه موقتاً آزاد شد.
دکتر علی‌اصغر فانی، سرپرست وزات آموزش و پرورش سال قبل نامه‌ای را به دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران جهت توقف حکم مزبور نگارش نمود که مورد تأیید قرار نگرفت.

هم‌اکنون مختار اسدی پس از احضار در روز سیزدهم در زندان مرکزی سنندج بسر می‌برد.

در سنندج معلمان کُرد هزینه‌های بسیاری برای سوء مدیریت مسئولان آموزش و پرورش پرداخته‌اند از آن جمله می‌توان به تبعید پیمان نودینیان و اسکندر لطفی اشاره کرد.

Monday, December 1, 2014

کۆماری ئیسلامی و بەڵگەسازیەکی ناشارەزایانە

لە ژێر زەخت و گوشاری چالاکانی بواری پەروەردە و لەناویاندا یەکیەتی پیشەیی مامۆستایانی کوردستانی ئێران و هێنانە بەرباسێ بەردەوامی مادەکانی سێ و سی لە یاسای بنەڕەتی کۆماری ئیسلامی ئێران کە باس لە زۆرەملی و بەخۆڕایی بوونی پەروەردەی گشتی دەکات، کۆماری ئیسلامی لێبڕاوانە دەستی بە چالاکی کردووە بۆ بەرپەرچ داۆەوەو بەڵگەسازی بۆ پاراستنی خۆی لە کۆڕ و کۆبوونەوە ناونەتەوەیی و مافی مرۆڤەکاندا.
ئەوڕۆ ڕۆژی دووشەممۆ، نامەیەکی فەرمی لە لایەن سازمانی پەروەردەی پارێزگای ورمێ یەوە گەیشت بە سەرجەم قوتابخانەکان، لەو نامە فەرمیەدا باس لە بە زۆری گەڕاندنەوەی قوتابیانی وازهێناو لە قوتابخانە دەکرێت بۆ قوتابخانەکان و وێڕای دانی هەندێک ڕێ و شوێن بۆ گەڕاندنەوەی ئەو قوتابیانە، باس لە سزادانی دایک و باوکی ئەو قوتابیانە دەکرل کە ڕێگری دەکەن لە ناردنەوەی منداڵە کانیان بۆ قوتابخانە.
ئەو هەنگاوە بە ڕواڵەت پیرۆز و لە ناخدا ئاڵۆزە، لە کاتێکدایە کە بەڕێوەبەرانی قوتابخانەکان لە پارێزگای ورمێ، بە شێوەی زارەکی ئاگادار کراونەتەوە کە بە توندی مامەڵە لەگەڵ ئەو قوتابیانە بکەن کە ئامادە نین پارە بدەن بە قوتابخانە، هەروەها کەمترین ڕێژەی یارمەتیش بە سەد هەزار دیاری کراوە.
یەکیەتی پیشەیی مامۆستایانی کوردستانی ئێران وێڕای ئەوەی کە پشتگیری خۆمان لە گەڕانەوەی قوتابیان بۆ قوتابخانەکان دەردەبڕین و لامان وایە مەلحەمی زامی نەتەوەی کورد خوێندنە و هەر خوێندنە، لە هەمان کاتیشدا مامۆستا و بەڕێوەبەرانی نیشتماپارێز لە هۆکاری ئەو هەنگاوەی کۆماری سێدارە ئاگادار دەکەینەوەو و داوا دەکەین هەر وەک ڕابردوو و بە هەموو شێوەیەک هەر لە ڕیزی نەتەو خەڵکدابا و بەرەنگاری زەخت و گوشارەکانی ڕژێم ببنەوە لە قوتابخانەکان ۆ بەم شێوەیە کەشێکی ئارام بۆ زاڕۆڵەکانی گەلەکەمان لە قوتابخانەکاندا بخوڵقێنن و پێش لە زیاتر بوونی وازهێنان لە خوێندن بگرن.
یەکیەتی پیشەیی مامۆستایانی کوردستانی ئێران
دوشەممە ڕێکەوتی
1.12.2014